Potatis- och löksoppa

1,5 l   vatten

1 kg   potatis

1-2    gula lökar

1       purjolök

1       paket bacon

Kycklingfond

 

Skala och tärna/skiva potatisen grovt (för snabbare kok).
Koka den i vattnet, salta och krydda (t.ex. peppar, vitklökspulver).

Hacka lök och purjo, fräs upp dessa i smör.  Spar undan lite purjo, finhacka den för att garnera med. Tippa ned resten i koket.

Finhacka baconen, stek hårt så det blir krispiga små bitar att garnera med. Om du vill kan du hälla baconfettet i soppan för smakens skull.

Krydda mer, ha i en eller ett par schyssta skvättar kycklingfond.

 

Pressa eller mixa soppan som du vill.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.