Bas för rub/grillkrydda

Varför skulle du köpa färdiga kryddblandingar? De är dyra, och de två största ingredienserna brujar vara socker och salt, vilket gör det billigt för tillverkaren. Dessutom är det kul att blanda själv!

Kolla också mitt tips om hur du saltar här:

 

Ofta när du långgrillar indirekt (BBQ) så har du gnuggat in köttet innan med en kryddblandning.
Det finns lite olika stilar, allt från många olika kryddor till klassisk Texas, som består av bara salt och svartpeppar. Punkt.

 

Här är en allround som går att använda som den är, eller som grund för att lägga till ytterligare ett antal kryddor.

1 dl stark paprikapulver
1 dl spiskummin
1/2-1 dl svartpeppar
1 dl vitlökspulver
1/2-1 dl senapspulver
2 msk chilipeppar

Om du vill:

1 dl socker

 

Lägg sen till efter eget tycker och smak, t.ex. fänkålsfrön.

 

Variera vilt efter tycke och smak, och tänk på att kryddor kan vara olika starka och smaka olika, så kom ihåg eller anteckan vilka märken som varit bra tidigare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.