Mickes kyckling- och nudelsoppa

ATT JUSTERA:
Dubblera vätskan (Det blev otroligt gott, men det blev en gryta mer än soppa….)

 

 

1l   vatten

grönsaksbuljong

5 klyftor vitlök

max 1 tsk Sambal oelek (E tycket det var väldigt starkt, men åt)

1   purjolök

2   Kycklingfiléer

 

Vitlökspulver

Svartpeppar

Ingefära

socker

1 burk kokosmjölk

några droppar fisksås

Kycklingfond

1/2 stor paprika

2 morötter

3 ”klossar” äggnudlar

 

 

Koka upp vattnet i vattenkokare, häll i kastrull över grönsaksbuljong (enligt förp, o sedan blev det lite till)

Låt koka

Fräs försiktigt vitlöken med sambal i olja

Skrapa ned i det kokande vattnet, inkl oljan.

Finhacka och fräs upp purjon i olja, skrapa ned även den

 

Skär kycklingen i små tärningar

stek (i omgångar om det behövs för värmen) dessa hastigt i hög temp i olja, krydda med vitlökspulver och svartpeppar.

Häll i grytan. Fräs ut det goda i stekpannan o häll i grytan även det.

 

Riv ned ingefära

 

————————–>>>>>>>>>>>>>>> Här kändes det väldigt salt, så jag sockrade lite.

Det hjälpte inte så med L:s tillstånd hade jag i

1 burk kokosmjölk

några droppar fisksås

 

Kycklingfond

 

Finhacka paprika och riv morötter.

 

När det är bra smak och konsistens, ha i nudlarna och strax därefter morötterna

 

När det är en halv minut kvar, ha i paprikan.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *