Chokladflarn

4 port

 

  • 50 g florsocker (50 g motsvarar knappt 1 dl)
  • 50 g vetemjöl (50 g motsvarar knappt 1 dl)
  • 30 g kakao (30 g motsvarar ca 3/4 dl)
  • 50 g smör
  • 1 äggvita

 

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Sikta och blanda florsocker, vetemjöl och kakao i en bunke.
  3. Smält smör. Tillsätt smöret och äggvitan i mjölblandningen, rör till en slät smet.
  4. Stryk ut den tunt med hjälp av en palett eller stekspade på ett bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
  6. Ta ut plåten. Skär ut kvadratiska flarn. Obs! De blir mörkare än ”proffsflarnen” på bilden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.