ATT JUSTERA:
Dubblera vätskan (Det blev otroligt gott, men det blev en gryta mer än soppa….)
1l vatten
grönsaksbuljong
5 klyftor vitlök
max 1 tsk Sambal oelek (E tycket det var väldigt starkt, men åt)
1 purjolök
2 Kycklingfiléer
Vitlökspulver
Svartpeppar
Ingefära
socker
1 burk kokosmjölk
några droppar fisksås
Kycklingfond
1/2 stor paprika
2 morötter
3 ”klossar” äggnudlar
Koka upp vattnet i vattenkokare, häll i kastrull över grönsaksbuljong (enligt förp, o sedan blev det lite till)
Låt koka
Fräs försiktigt vitlöken med sambal i olja
Skrapa ned i det kokande vattnet, inkl oljan.
Finhacka och fräs upp purjon i olja, skrapa ned även den
Skär kycklingen i små tärningar
stek (i omgångar om det behövs för värmen) dessa hastigt i hög temp i olja, krydda med vitlökspulver och svartpeppar.
Häll i grytan. Fräs ut det goda i stekpannan o häll i grytan även det.
Riv ned ingefära
————————–>>>>>>>>>>>>>>> Här kändes det väldigt salt, så jag sockrade lite.
Det hjälpte inte så med L:s tillstånd hade jag i
1 burk kokosmjölk
några droppar fisksås
Kycklingfond
Finhacka paprika och riv morötter.
När det är bra smak och konsistens, ha i nudlarna och strax därefter morötterna
När det är en halv minut kvar, ha i paprikan.