Chokladmousse – ljus för Cissi

ENKEL CHOKLADMOUSSE
(Med dubblad choklad, annars samma som enkel)
(Kan ha varit den jag gjorde i Kanada?)

2 port
21-50 min

125 g
ljus blockchoklad

1 msk
mjölk

1 dl
grädde

1 st
äggula(or)

1 msk
apelsinjuice, koncentrerad
(Prova juice istället)

1 msk
socker

Tillagning:

1. Bryt chokladen i bitar och lägg den i en skål. Smält i vattenbad eller i mikrovåsugn. Tillsätt mjölken och rör om.

2. Vispa grädden lätt och tillsätt äggulan, juicen och sockret. Blanda med chokladen och rör till en jämt smet.

3. Slå upp i portionsskålar och ställ kallt tills det stelnat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.