Potatisvåfflor

Några fördelar med grönsaksvåfflor är att det blir nyttigare, de känns lite lättare och man blir inte så däst. Dessutom så känner man inte så mycket av grönsaks- eller rotsakssmaken, vilket kan vara en fördel för att sälja inte det till barn 🙂

Det här receptet räcker knappt till oss som är fem personer.

1 kg potatis
6 dl mjölk
8 dl vetemjöl
2 tsk salt
2 tsk bakpulver
200 g smör, smält

Serveras med:
stekt bacon
lingonsylt

Skala och riv potatisen grovt.
Vispa ihop mjölk och mjöl.
Tillsätt salt, bakpulver och potatis.
Häll i det smälta smöret och rör om.

Grädda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.