Tacosås bas

Enkel att göra, grymt god. Väldigt enkel att variera både smak och styrka.

Ännu ett recept som tillkommit genom att ”freebase:a” lite.

 

 

1/2-1 vitlök

1 gul lök

olja

1-2 msk Spiskummin

1 burk/kartong bra krossade tomater, t.ex. Mutti

Oxfond

ev. några tomater/större näve körsbärstomater

svartpeppar

Salt

Chilipeppar

Socker

1dl Vatten

 

Värm en generös skvätt (Jamie Oliver-storlek) olja i en kastrull

Pressa ned vitlöken däri för att mjukna, låt följas av den gula löken som du finhackat

Krydda på med spiskummin; smaken utvecklas bra här

När löken är mjuk, häll på paketet med krossade tomater, krydda sedan på med svartpeppar, salt, och oxfond. Balansera med sockret.

Låt småputtra ett längre tag, spä efter ett tag med en 1dl vatten.

För att få den lite ”chunky” så kan du hacka ned tomater som du först skållat bort skalet på.

Smaka av, balansera upp kryddorna och sockret.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *