Problemet när du grillar kycklingspett är att ibland blir det torrt och livlöst, och om du har marinerat det (antaglien för kort tid) så har det inte mycket smak.
Gör helt enkelt kycklingen ”kebab style”, d.v.s. i tunna skivor på samma sätt som kekbabkött grillas. En till fördel är då också att marineringen lättare och snabbare tränger in och ger dig den smak som du vill ha.
Gör så här:
Skär kycklingfilé (eller kycklinglårfilé; mera smak men fetare) i tunna skivor; max 2-3 millimeter tjocka. Lägg dessa i lämplig marinad – ett förslag i den här länken – i minst 4 timmar, helt över natten eller ännu längre.
Ta första köttskivan och trä på ett spett, vik den fram och tillbaka och tryck på tills den tar slut. Ta nästa bit och fortsätt fylla på tills du tycker att du har ett hanterbart spett (Det måste inte vara fullt hela vägen heller, utan hellre lite kortare så att det är lättare att lägga över jämn glöd).
Nu har du förhoppningsvis ett första grillspett bestående av jämntjock kyckling, som dessutom är genommarinerad.
Fortsätt med nästa spett till du jobbat dig igenom all kyckling.
1 svar på ”Så lyckas du bättre med dina kycklingspett”