Sliders – mer än en minihamburgare!

Sliders som ligger i en stekpanna med mycket lök
Sliders görs upp och ned, och de lövtunna, frysta köttskivorna ångas mer än steks

 

Slider – orginalstilen

Liksom andra grill- och BBQ-rätter och metoder så har slidern – till skillnad mot vad man får intryck av genom svenska matskribenter – en lång historia, och är inte någon ny moderätt.

I svenska tidningar fick man också intrycket att det var en hamburgare, fast mycket mindre. Och snart nog dök det upp en massa olika varianter, vars enda likhet var sin lilla storlek.

 

En slider är tillagad på ett helt annat sätt; den ångas nästan mer än steks, och i lökångor, samtidigt som löken smälter in i det tunna köttet.

Här kommer dels en förklaring och historisk bakgrund, dels en vidareutveckling till den perfekta slidern, av J. Kenji López-Alt (N.Y. Times bestseller-säljare, Food lab m.m.).

Intressant och humoristisk läsning!
http://aht.seriouseats.com/archives/2010/03/the-burger-lab-how-to-make-the-ultimate-home-made-sliders.html

…eller direkt till receptet:
https://www.seriouseats.com/recipes/2010/03/the-ultimate-sliders-recipe.html

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.