Slider – orginalstilen
Liksom andra grill- och BBQ-rätter och metoder så har slidern – till skillnad mot vad man får intryck av genom svenska matskribenter – en lång historia, och är inte någon ny moderätt.
I svenska tidningar fick man också intrycket att det var en hamburgare, fast mycket mindre. Och snart nog dök det upp en massa olika varianter, vars enda likhet var sin lilla storlek.
En slider är tillagad på ett helt annat sätt; den ångas nästan mer än steks, och i lökångor, samtidigt som löken smälter in i det tunna köttet.
Här kommer dels en förklaring och historisk bakgrund, dels en vidareutveckling till den perfekta slidern, av J. Kenji López-Alt (N.Y. Times bestseller-säljare, Food lab m.m.).
Intressant och humoristisk läsning!
http://aht.seriouseats.com/archives/2010/03/the-burger-lab-how-to-make-the-ultimate-home-made-sliders.html
…eller direkt till receptet:
https://www.seriouseats.com/recipes/2010/03/the-ultimate-sliders-recipe.html