Ny hamburgersås att testa

Testas

Anges som ”glaze” men hanteras som sås.

 

Från

http://mittkok.expressen.se/recept/sliders-tommy/

 

  • 2 färska tomater
  • 2 tsk chipotlepulver eller chipotlepasta
  • 1 ,5 dl råsocker
  • 1 dl limejuice
  • 1 röd chili
  • 3 msk soya
  • 25 g färsk ingefära

 

 

  • Börja med glazen genom att riva tomaterna på det grova på rivjärnet så att skalet fastnar på rivjärnet.
  • Lägg sedan allt utom skalet i en kastrull tillsammans med råsocker och låt koka upp.
  • Slå på soya samt chipotlepasta samt fint hackad chili och ingefära, avsluta med limejuice.
  • Låt det koka samman på medelhög värme tills det fått en simmig konsistens och att bubblorna blir tjockare.
  • Skiva löken och stek den försiktigt, först på hög värme så vätskan försvinner och sedan på låg värme i olja.
  • Salta och låt sedan vila separat.

– – – – – –

 

Stek några minuter på varje sida och lägg på osten medan de steks.

Lägg på lite av glazen på osten och lite lök.

Lyft sedan burgaren från pannan och låt landa på bröden.

Dela burgarna om ni har stora bröd.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.