Fisk- och potatissoppa med tomat- och apelsinsmak

8-10 potatisar

2 lökar

4 klyftor vitlök

1 apelsin

6-8 dl buljong (kyckling eller fisk)

1 burk krossade tomater

Tomatpuré

Salt

Cayennepeppar

1 tsk fänkål

Tärna potatisen och löken.

Fräs vitlök, lök och potatis i stor gryta.

Häll i buljong och tomat och låt puttra.

Tryck i tomatpure vartefter för att ge smak.

Riv skalet av apelsinen och häll i slutet på sjudningen tillsammans med saften.

När ”såsen” börjar få bra konsistens och potatisen börjar kännas färdig, ha i fisken som är tärnad i c:a 2cm-bitar och låt koka tills fisken blir bra (c:a 3-4 min).

/M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.