Enkel att göra, grymt god. Väldigt enkel att variera både smak och styrka.
Ännu ett recept som tillkommit genom att ”freebase:a” lite.
1/2-1 vitlök
1 gul lök
olja
1-2 msk Spiskummin
1 burk/kartong bra krossade tomater, t.ex. Mutti
Oxfond
ev. några tomater/större näve körsbärstomater
svartpeppar
Salt
Chilipeppar
Socker
1dl Vatten
Värm en generös skvätt (Jamie Oliver-storlek) olja i en kastrull
Pressa ned vitlöken däri för att mjukna, låt följas av den gula löken som du finhackat
Krydda på med spiskummin; smaken utvecklas bra här
När löken är mjuk, häll på paketet med krossade tomater, krydda sedan på med svartpeppar, salt, och oxfond. Balansera med sockret.
Låt småputtra ett längre tag, spä efter ett tag med en 1dl vatten.
För att få den lite ”chunky” så kan du hacka ned tomater som du först skållat bort skalet på.
Smaka av, balansera upp kryddorna och sockret.