Gör mackor på resterna!

 

BIld på Ett exempel: lite kycklingrester med sallad, gurka och tomat, med lite grillsås.
Ett exempel: lite kycklingrester med sallad, gurka och tomat, med lite grillsås.

Inte sälla kan man få mindre rester kvar, som till synes kan vara för lite för att vara värt att spara.

Men en liten mängd protein, som en kycklingdel eller en köttskiva som är kvar efter grillningen kan tillsammans med lite olika grönsaker och t.ex. rågbröd eller hamburgerbröd och någon god sås bli till en hel måltid, som dessutom blir rätt nyttig, eftersom du lätt får in mer grönsaker än du kanske annars skulle tagit.

Bild på strimlad kyckling, grönsaker och hamburgerbröd innan montering
Kycklingrester frånett ben blir tllsammans med grönsaker och ett hamburgerbröd en lunch.

 

Är det ändå för lite protein så kan man komplettera med ett stekt ägg ovanpå, eller en bönröra.

Frampå kommer det att komma en del olika förslag på mackor och burgare här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.