Inte sällan kan det i recept stå att det är enkelt och snabbt, vilket inte sällan är en sanning med modifikation.
De här är dock väldigt snabba och enkla att göra, dessutom nyttiga och goda samtidigt (hur nu det går till – haha).
Jag gjorde plättarna på frihand och de var lite större än om jag skulle gjort dem i laggen. Jag fick ut 14 stycken på det här receptet.
1 banan
2 ägg
1/2-1 tsk salt
1/2-1 tsk vaniljsocker
Blanda allt och mosa, eller ännu enklare, kör med mixerstav.
Allt det här är klart på max två minuter.
Vill du öka fiberhalten och/eller mättnatskänslan så ha i en skvätt havregryn. Då är det dock bra om de får stå och dra i sig vätskan några minuter innan du steker plättarna.
Stek gärna i smör, dels för den klassiska smaken, dels för att de har lättare att fastna än vanlig smet, och det skulle bara bli mos med olja.